Singurul brand 100% romanesc cu rochii reversibile

Este sau nu benefic ca tu si fiica ta sa va imbracati identic?

Legatura dintre mama si fiica este una speciala, fara doar si poate. Mamele reprezinta un model pentru fetele lor in ceea ce priveste toate aspectele vietii, inca de cand acestea sunt foarte mici. De la cariera profesionala pana la stilul vestimentar, fetitele tind sa copieze/imite tot ce vad la cele care le-au dat viata, transformandu-le pe acestea in modele de urmat.

Cele mai multe mamici isi pun din timp intrebari importante in ceea ce priveste parcursul personal si profesional al copilului lor. Mai ales in timpurile actuale, in care noile generatii par sa se indeparteze din ce in ce mai mult de traiectoria avuta de parintii si bunicii acestora. In contextul actual, mamicile prefera sa insufle inca de la varste fragede valori si obiceiuri celor mici, astfel incat stilul acestora sa nu fie cu mult diferit de ceea ce au vazut acasa, atunci cand vor lua propriile decizii.

Am aflat raspunsul la intrebare de la un specialist

Pentru a afla raspunsuri avizate la intrebarea “Este sau nu benefic ca tu si fiica ta sa va îmbracati identic?”, am stat de vorbă cu specialistul Adela Czebely, Psiholog.

“Stiinta explica motivul pentru care relatiile mama-fiica sunt cele mai puternice dintre toate legaturile parinte-copil atunci cand vine vorba de modurile obisnuite pe care creierul le proceseaza emotia, studiu publicat in Journal of Neuroscience. Asta pentru ca in timp ce legaturile dintre mame si fii, tati si fiice sau tati si fii pot fi construite pe fundamente solide ale dragostei, ele nu sunt intotdeauna atat de puternice in ceea ce tine de empatie. Pe baza rezultatelor, chimia creierului este responsabila pentru acest lucru.”

Aceasta legatura speciala poate fi abordata si din punct de vedere vestimentar. Alegerea tinutei spune foarte multe despre personalitatea si starea noastra de spirit, dar si despre legaturile pe care dorim sa le cream sau sa le dezvoltam.

“Motivul pentru care mamicile aleg sa isi imbrace fetele la fel ca pe ele reprezinta de fapt o strategie. Acest lucru este un mod foarte eficient de a educa gusturile vestimentare ale celor mici, precum si un prilej excelent de a le explica anumite reguli vestimentare. Aceste doua strategii vin la pachet cu un bonus: legatura dintre mama si copil devine si mai puternica, oferindu-i-se incredere in sine celui mic. Increderea in sine se bazeaza pe doua aspecte foarte importante: „cine sunt” si „ce pot eu sa fac” (competenta perceputa), parintii avand rolul extrem de important in cultivarea acestui sentiment de competenta. Atunci cand parintii isi exprima aprobarea si entuziasmul pentru ceea ce face copilul, cand il ghideaza si ii arata prin exemplul personal, atunci copilul devine mult mai increzator in propriile forte.”

Peste hotare acest trend de haine set mama-fiica nu este unul nou, fiind lansat inca din 1908, cand Jeanne Lanvin a lansat acest obicei, la cativa ani dupa nasterea singurei sale fiice, Marguerite. Insa in Romania, abia de cativa ani a inceput sa ia amploare acest concept.
Din dorinta de a creste acest concept, de a face scop comun cu mamicile si de a contribui la increderea in sine a celor mici, am realizat colectia de rochite set Charmony, mama-fiica, pe care va invitam sa le descoperiti dand click aici.

Campania sedintei foto Charmony!

Explozie de culoare, veselie și multă energie pozitivă! De asta am avut parte la ședinta foto a primei campanii Charmony!
După ce s-a anunțat cod galben de ploi și furtună, am amânat ședința foto pentru a doua zi, dar, surpriză… Din nou același cod!
Cu mult optimism din partea întregii echipe, multă credință, cu ajutorul lui Dumnezeu, am avut parte de 5 ore de soare și momente frumoase fără de care această ședință nu ar fi fost posibilă!
Mulțumiri speciale merg către frumoasele fetițe din grupa Fluturașii de la Grădinița nr. 2, care au indulcit si au personalizat fiecare tinuta in parte, fotografului profesionist – Cătălin Sîrbu, celei mai originale și potrivite locații pentru a desfășura o ședință foto în aer liber – Stone Park și Atelier de la Fraise, datorită caruia am avut cel mai frumos aranjament de baloane, perfect pentru ședința foto Charmony.
Mulțumesc de asemenea Emei Sîrbu, o mamică superbă și modelul perfect pentru creațiile Charmony! Ema și fetițele ei au reușit să dăruiască multă valoare rochiilor Charmony. Machiajul minunat al Emei a fost asigurat de Mihaela Crihană.
Expresivitatea din poze a mai fost asigurată si de fetitele Panaite Stefania Alesia si Constantinescu Ingrid, buna organizare de Olariu Nicoleta, iar accesorizarea rochitelor cu flori de Atelier Altfel, cărora ținem să le mulțumumim tuturor din suflet.
Nu în ultimul rând, mulțumesc Mădălina Gorciu, pentru intensa promovare.
Vă invităm pe site-ul www.charmony.ro, pentru a vizualiza rochiile elegante pentru fetite si mamici!

Cu drag- Comunitatea Charmony!

Charmony

„Din dragoste pentru copii”

Din dorinta de a-mi face fiica fericita, am inceput sa-i creez tinute identice cu ale mele, asa s-a nascut inspiratia si ideea…!
Nu dupa mult timp, a venit pe lume si sora ei… care nu a facut altceva decat sa contureze inspiratia si ideea… astfel a luat nastere brandul Charmony!
Inspiratie, pasiune, dorinta, bucurie, cercetare, munca, studiu perfectionare, implinire… asa a inceput acest fumos drum!
Charmony este pentru micile noastre minuni, despre fericirea pe care o putem aduce in viata copiilor nostri, despre bunatatea pe care le-o putem insufla, despre modestia pura raportata la rafinamentul accesorizat si armonia dintre mama si copil.
Cu drag si admiratie pentru toate mamicile!
Ramona R.- CofounderCharmony